Doe mee met een groot Europees onderzoek van de European Lung Foundation over uw ervaring met spirometrie

De ELF (European Lung Foundation) is een groot Europees onderzoek gestart naar de ervaringen die patiënten hebben met de spirometrie testen. Wij zijn als stichting aangesloten bij de ELF en hopen zoveel mogelijk patienten bereid te vinden deel te nemen aan dit zeer belangrijke onderzoek.

Het doel van dit onderzoek is om meer te weten te komen over uw ervaring met de spirometrie test – een ademtest die de hoeveelheid lucht in uw longen meet en hoe snel u kunt uitademen. Vul deze enquête alleen in als u uw spirometrie door een arts, verpleegkundige of andere zorgverlener hebt laten meten.

De anonieme enquêtereacties zullen helpen de ervaringen van patiënten met spirometrie te begrijpen en ons helpen het eens te worden over de meest geschikte testmethoden voor spirometrie. Een groep zorgverleners die met de ATS (American Thoracic Society) en de ERS (European Respiratory Society) samenwerken, zal zich buigen over wetenschappelijk en klinisch bewijsmateriaal, alsook over de meningen van patiënten en de ervaringen die zij met deze enquête hebben opgedaan.

Als u jonger bent dan 12 jaar, vragen wij uw ouder of zorgverlener om de vragen in overleg met u te beantwoorden.Als u tussen de 12 en 17 jaar oud bent, vul de enquête dan zo mogelijk zelf in. De hulp van een ouder of zorgverlener is echter welkom.

Via onderstaande link komt u direct op pagina van het onderzoek, U kunt rechtsboven de taal veranderen in het Nederlands.

www.surveymonkey.co.uk/r/spirometry_experience

Deze enquête is ontworpen door deskundigen in longgezondheid en patiëntendeskundigen.De enquête wordt gecoördineerd door de European Lung Foundation: http://www.europeanlung.org/

De enquête duurt ongeveer 5-10 minuten en is open tot 21 september 2018.

Hartelijk dank voor uw hulp bij dit onderzoek.